Glicerinas: kaina ir nauda

Glicerinas: kaina ir nauda
Įvertinimas0
Įvertinimas0

Kas yra glicerinas?

Glicerinas, arba dar kitaip glicerolis (glycerin, glycerol) – tirštas, bespalvis, bekvapis skystis. Kaip maisto priedas jis naudojamas kaip saldiklis ir žymimas E422. Taip pat jis labai dažnai naudojamas kosmetikos priemonių gamybai.

Iš ko gaminamas glicerinas?

Glicerinas išgaunamas iš kokosų ar palmių ekstrakcijos metodu, vadinamu hidrolizė.

Glicerino nauda

Glicerinas naudingas dėl odą drėkinančių savybių, palaiko drėgmę odoje, ar plaukuose. Dažnai naudojamas muilų, lūpų balzamų, rankų kremų gamyboje. Labai padeda išsausėjusioms, suskilinėjusioms rankoms ar pėdoms,

Plaukų balzamo sudėtyje esantis glicerinas mažina pleiskanas.

Glicerinas gali būti naudojamas, norint namų sąlygomis pasigaminti antibakterinį skystį rankoms. 200 ml dezinfekcinio skysčio pasigaminti, reikia:

  • 165 ml 95 proc. stiprumo etilo alkoholio arba spirito;
  • 8,5 ml vandenilio peroksido;
  • 3 ml glicerino;
  • 18 ml vandens;

Kur nusipirkti glicerino? Glicerinas kaina

Daugumoje jis parduodamas kaip kosmetikos gaminys, išsausėjusiai odai prižiūrėti.

Pastaba: čia pateikti įvairūs variantai, tai nėra identiškos prekės kainų palyginimas, skiriasi tiek gamintojas, tiek pakuotė, tiek ir sudėtis, ar kiekis.


Pasidalinkite savo nuomone:

Komentarai

Komentarų nėra
Compare items
  • Total (0)
Compare
0